Az én pódiumom

Megemlékezés Lengyelország függetlensége visszaszerzésének 100. évfordulója alkalmából

A "Legyőzhetetlenek" című rövidfilm megtekintése után "Út a lengyel függetlenséghez" címmel tart előadást Mitrovits Miklós történész (MTA BTK Történettudományi Intézet).

“Függetlenség megálló” című film vetítése

A film megtekintése után kerül sor a "Riválisok a pályán, barátok a hétköznapokban. Lengyel-magyar sportpárbajok" kiállítást megnyitójára. A kiállítás bemutatja Mitrovits Miklós, a kiállítás kurátora.

 

Öregiskola, 2018.november 19. Este 7 órakor

Zsuffa Tünde író a 82. Pódiumon

Megváltozott időpont: 2018. október 29. 19:00

„Jób története az övé, aki embert próbáló veszteségei közepette is megtartotta hitét, emberségét. Ahogyan Somogyvári Gyula a Trianonba forduló Nagy Háború igaz történeteit írta meg érzelemgazdagon, úgy ő a 2. világháború és az azt követő kommunista évtizedek Magyarországáról ír regényeiben az őszinte szembenézés és kimondás szándékával. Vendégem a Bécsből hazatelepülni készülő írónő, Zsuffa Tünde.”

Csűrös Csilla /Kossuth rádió

 

Az én pódiumom - Elkezdődött a 9 évad

Nagykovácsi fiatalok a 81. Pódiumon

Tanka Eszter

"Nagyon jól éreztem magam a közösen eltöltött kb. 2 órában. Örülök, hogy megismerhettem a pódiumon résztvevő másik 3 fiatalt. Azóta a héten már találkoztam Marcival reggel a buszon, végig beszéltük az utat egészen a János Kórházig; Cili pedig körbeírta a kis csapatnak, hogy szombaton itt zenél Nagykovácsiban. Ez a pódium tehát összekötött bennünket, remélem, a jövőben is lesz alkalmunk találkozni egymással - akár különböző Nagykovácsi rendezvényeken.

A 81. Pódiumról

Köszönöm az Én pódiumom szervezőinek, Szomolányi Attilának és barátainak, hogy itt lehetek és köszönthetek a kedves ünneplő pódiumosokat.

Néhány éve az 50-en is volt szerencsém együtt ünnepelni, akkor kiemeltem milyen nagyszerű dolgot művelnek itt Attiláék, szabad emberek, szabad elhatározásukból, szabad idejükből összejönnek, bemutatkoznak, előadnak egymásnak, bemutatnak ügyeket, dolgokat, életeket, sorsokat.

Teszik mindezt öntevékeny jókedvből.

Nagykovácsi fiatalok némi zenével a pódiumon

ÖREGISKOLA 2018. szeptember 10. 19:00

Borbély Márton

A millenium évétől tagja vagyok a Regnum Marianum közösségének, melyben vezetőként igyekszek szolgálni a Csigák csapatának vezetőjeként. Eddigi lelki utamat meghatározta a taizéi ökumenikus közösség, a jezsuiták és a bencések. Ferenc pápasága hatalmas lendületet adott, mélyen rokonszenvezem vele, szeretném segíteni.

A kisfiú még nem szállt ki a lelkemből.
S remélem, végig velem marad.
Nem tudok felnőni,
Ami nem biztos, hogy baj.

Hobo (Földes László)

Történelem óra – Ez volt a 77. Pódium

Öregiskola 2018. március 12.

Dr. Vass László (A Metropolitan Egyetem rektora) is csatlakozott eredetileg meghívott vendégeinkhez Nagy Lászlóhoz (a Pán Európai Piknik Nagykövete) és Szalay Péterhez (Balázs Béla díjas filmrendező) a 77. Pódiumon.

Ritkán adódik életünkben, hogy jelentős történelmi események szemtanúi számolnak be nekünk élményeikről. Még ritkábban, hogy olyanok, akik kezdeményezői, cselekvő résztvevői, sőt alakítói voltak azoknak a történéseknek.