Mi ez a Charta XXI?

De mi ez a Charta XXI?

Azokat az alapelveket, amelyekre alapozva 2010 október 24-én a csallóközi Nagymegyerben útjára indítottuk mozgalmunkat, egy ünnepélyes deklarációban, a Charta XXI-ben foglaltuk össze. Bár a konferencia résztvevői közül többen aláírásukkal csatlakoztak már ehhez a mozgalomhoz, szeretnénk, ha azok is megtennék ezt, akik most találkoznak először velünk. Ennek érdekében most nemcsak a konferencia javított programját, hanem a Chartát is csatolom, legyen idő elolvasni, és eldönteni: érdemes-e egy aláírással kifejezni az egyetértést.
Maga az aláírás nem jár kötelezettségvállalással, azaz nem egyesületbe javasoljuk a belépést, hanem elvi egyetértést kérünk. Kárpát-medence szerte mintegy hétezren megtették már ezt, köztük olyan emberek, mint Orosz Atanáz és Majnek Antal püspök urak, Sebestyén Márta, Herczku Ágnes, Vári Fábián László, Dupka György, Szvorák Katalin, Kiss Gy. Csaba, hogy csak egy pár nevet említsek.

Aki megadja az email címét, az időről időre értesítést kap a mozgalom eseményeiről, amelyre szeretettel várjuk. Aki tevőlegesen is részt akar venni, azt örömmel fogadjuk. Kapcsolatot tudunk tartani facebook oldalunk és facebook csoportunk révén is.

Csatlakozni lehet on line: a chartaxxi.eu/chartaxxi oldalon, de a konferencia alatt írásban is. Hogy mit szeretnénk, azt összefoglalja a charta szövege, hogy mit teszünk, az meglátható magán a konferencián és addig is az internetes felületeinken: honlap, facebook.

Mindenkit barátsággal vár:

Surján László és a Charta csapata
 

Dátum: 
2018. január 30. 21:30
Címke: 
CsatolmányMéret
PDF ikon chartahu_180130.pdf81.19 KB