II. Székely Fesztivál 2016

Csángó Falu 2016. május 5 - 8. Millenáris

Az elmúlt év sikeres rendezvénye után, 2016. május 5-8 között ismét Székely Fesztivál lesz a Millenárison. Az első napon Székelyföld Gyógyturizmusa címmel a szakma részére szerveznek konferenciát.

Pénteken, szombaton és vasárnap a kultúra, a gasztronómia és a kézművesek mutatják meg értékeiket. Tervezik a Nagy Találkozót, ami azt jelenti, hogy mindenki találkozhat azokkal az ismerőseivel, akikkel évtizedek óta nem hozta össze a sors. A gasztrokulturális majális célja bemutatni az anyaországban élők számára a mai Székelyföldet, minden értékével együtt. Emellett természetesen igazi székely vendégszeretettel várják a nagyvilágban szétszóródott valamennyi honfitársunkat is. A három nap során a látogatók megcsodálhatják a székely kultúrát és gasztronómiát, énekelhetnek és táncolhatnak, megkóstolhatják kézműves ételeket és italokat, de ami talán a legfontosabb, megismerhetik a székely embert virtusával, észjárásával együtt.
II. SZÉKELY FESZTIVÁL és Csángó Falu
Fővédnök: Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter

Programok:
Május 5 csütörtök: Zártkörű konferencia - Székelyföldi Gyógyturizmus címmel

Május 6 péntek: Fesztivál Megnyitó: 11 óra – Csíksomlyói déli harangszó, száz kézműves termelő, ezer székely termékének bemutatója, Csángó Falu.

Május 7 szombat: Fesztivál egész napos kulturális program, a székely gasztronómia bemutatkozása, székely vásár, Csángó Falu.

Május 8 vasárnap: Fesztivál egész napos kulturális program, a székely gasztronómia bemutatkozása, székely vásár, Csángó Falu.
Támogatói belépőjegy ára: 1.000 Ft, 10 év alatti gyermekek belépése díjtalan.

Nyitva: 9:00 - 21:00
Vasárnap 19.00
Helyszín: D csarnok és Park

 

Dátum: 
2016. április 27. 17:00 - 2016. május 08. 20:00