El Camino – Gondolatok

Kedves Attila és Péter, úgyis, mint ÖTLET – elő – GAZDÁK

Most úgy döntöttem, mint hangos - harangos hölgy (Attila szerint), írok erről az adventi caminóról. Nem csak azért, hogy hadd teljen a honlap, hátha felteszitek, hanem hogy átadjam a szavak erejével azt az érzést, ami hatalmába (hat almába) kerített.

Én ugye, félig idegenként, de ismerve a falut, és megismerve 40 év után újra, jelentem meg itt, köztetek, a tavalyi adventi közös pódiumon, aztán néhány hónappal később, mint a hangok (harangok) szóvivője, és most harmadszorra, tét nélkül, nó para, csak a befogadás céljával.
Nahát, nem úgy sikerült.

Először is végigküzdöttem magam a levágott és glédába rakott ágakon, és letaglózott az a felismerés, ami veletek történt, a jégbezárt világ keménysége, pedig a TV igazán autentikus helyzetképet festett.

Aztán jött Péter bevezetője a gyógyító gondolatokkal és beszélgetésekkel, és én már itt a helyemen voltam, mint empatikus, másokra figyelő, befogadó személyiség. Ez volt az a pillanat. ahonnan kezdve számomra, - de ahogy néztem a közelemben ülő hasonló korú hölgyeket, számukra is - magasabb szintre emelődött a beszámoló.

Figyelve az előadókat, gondolataim kinyíltak, és a történelem, a hittudomány, a lélekgyógyászat és az építész fotós szemű szemlélődése keveredett bennem, nagy örvényekkel. Valószínűleg nem érintett volna meg ennyire, ha nem találtam volna az elmondottakban sok-sok visszaigazolást, és jelenlegi tevékenységem camino-szerűségét is felfedezni véltem.

Kellőképpen felhangolódva egy hiányérzetem maradt azért az est végére, hogy a bemutatott sok gyönyörű, arányos és ritmusos, táj- és kő- és állat- és felhő- és mező- és sziklakép egységét és keveredését nem tudtuk kellően értékelni, úgyhogy utólag is külön köszönet a 400-nál is több bemutatott képért, amik között több gyöngyszem is akadt.

Így éreztem én magam, megérintődve, megihletve, meghatva, 2014.dec 8-án, sok hasonló gondolkodású embertársam között, adventi hangulatban.

Remek választás volt adventre ez a program, hasonló sikeres pódiumokat kívánok.

Farkasné Pásztor Katalin

Dátum: 
2015. január 11. 18:30